Alla inlägg under april 2008

Av odden - 14 april 2008 05:19


Jaha. Nu var det dags att göra sig iordning och åka till jobbet.


Jag var duktig. Jag gick och la mig strax efter nio igår. Lyckades somna rätt snabbt. Det märkte jag då jag vaknade klockan tio. Jag lyckades somna om, vaknade igen vid tolv. Somnade igen, vaknade halv två och har varit vaken sedan dess. Man skulle kunna säga att jag är rätt trött.

Och jag har inte direkt blivit friskare heller. Det värker i hela kroppen.


Nä, nu måste jag gå och borsta tänderna. Ha det bra allihopa.




Av odden - 13 april 2008 19:23


Jag är lite orolig. Jag har legat och tagit det lugnt hela dan. Surfat, kollat på film....

Men jag är fortfarande väldigt sjuk.  Kommer inte att bli roligt imorgon.

Inget skönt sätt att börja arbetsveckan på. Men va fan ska man göra.

Tio över fem imorgon ringer väckarklockan och då är det bara att gå upp och köra.


Men nu är klockan halv åtta, så nu gäller det att power slappa tills det är dags att sova. Tror det blir en film till. Hoppas ni andra mår mycket bättre än mig.




Av odden - 13 april 2008 12:10


Ringde min farfar igår.

Han fyllde nämligen 85 år. Inte igår utan i fredags, men jag har som tradition att alltid ringa och gratta honom dagen efter, (inte av vilja utan jag glömmer alltid).

Lite beror det nog på att jag förtränger det. Brukar ha svårt för att ringa till farmor och farfar. Och hälsa på för den delen. Har inte sett dom på ett par år och ringer bara när de fyller år. Det är så jävla dåligt, jag vet. Dom är inte de roligaste att umgås med. Farmor ställer samma frågor hela tiden och farfar är lite speciell. Sen är det det här med att jag inte har någon kontakt med farsan. Det finns alltid någon sorts spänning när vi träffas. Man talar liksom inte om det. De kan slänga ut nån detalj om vad som händer med honom och mina syskon, men sen går vi vidare och pratar om något annat. Dom vill nog att jag ska få veta vad som händer, samtidigt som de har dåligt samvete för vad han gjort. Men det är ändå väldigt dåligt av mig. Man tänker alltid, jag ringer imorgon, eller jag hälsar på dom nån annan gång.


Men igår hände något. Farfar som brukar vara rätt kortfattad och hålla samtalet lätt distanserat, blev uppriktigt väldigt glad över att jag ringde. Han ville prata mycket mer än vanligt. Var mycket mer öppenhjärtig än han någonsin varit. Han pratade om hur mycket han ville träffa mig. Hur mycket han gillar min mamma. Han berättade att han har börjat spela biljard  varje måndag med några andra. Han träffar aldrig andra människor. Han är väldigt folkskygg och brukar mest sitta hemma och fixa. Sen började han prata om pappa. Frågade om jag ville träffa honom. Han lät som en annan människa. Vilket jag gillade.


Men samtidigt blev jag orolig. Han är ändå 85 år.

Jag får för mig att äldre människor som börjar närma sig döden brukar känna det på sig. Att deras tid är kommen liksom. Han är ändå killen som in i det sista vägrade prata med sin syster innan hon dog. Jag fick ta kontakt med min farbror för första gången sedan jag var liten, för att berätta att hon hade dött och att vi ville ha honom med på begravningen. Vi hade berättat det för farmor och farmar självklart. Men som vi misstänkte så berättade de inte det vidare. Man pratade inte om henne. Hon existerande inte längre efter att hon och farfar bråkat. Det var väldigt hush hush. Han kan vara väldigt långsint.


Så igen.....telefonsamtalet skrämde mig lite.


Så jag har pratat med mamma. Vi ska hälsa på dem snart. Eller när det blir varmare, bjuda över dem på fika hos morsan. Hon har söderläge och det kan vara hur nice som helst att sitta på hennes balkong.


Hoppas jag har fel bara. Att han kommer att leva länge till.


Nu ska jag fortsätta med att ligga hemma sjuk.




Av odden - 12 april 2008 23:24


Ligger här i sängen och kan inte sova.


Jag vaknade upp och mådde piss imorse. Har känt mig rätt orkeslös under veckan, så jag hade det på känn att nånting var på gång.

Det är pga mina jävla sömnproblem. Ett par sömnlösa nätter och sen är det kört. Så jävla trött på skiten.


Låg med täcket över huvudet och ville bara försvinna, men visste att det inte skulle hända. Så jag försökte peppa upp mig, satte på mig träningskläderna och stack ut för en joggingrunda. Kände efter ett par minuter att det inte var någon bra idé. Vände om hem och käkade lite frukost istället.


Efter det bar det av till stan. Där jag traskade runt halva dan med morsan för att hitta ett nytt kamera fodral till henne. Kände att det inte heller var någon bra idé. Men på det sista stället att leta på så lyckades hon hitta en hon gillade (även om hon hade grym ångest innan hon bestämde sig).


Nu ligger jag här i sängen och mår inte bra alls. Och med tanke på hur täppt i näsan jag är så lär det inte bli så mycket sömn inatt.

Hoppas jag mår bättre imorgon. Hatar att vara sjuk :-(

Var ju så jävla smart att jag drack en massa te hela kvällen också. Så nu måste jag springa upp och pissa hela tiden.


Kollar på en special om Foo Fighters på MTV2. Skönt att det är nånting bra att kolla på iaf när man ligger här.


Medans jag hoppade runt på Youtube förut så snubblade jag på låtar med Placebo. Länge sen jag lyssnade på dem. Dom är riktigt bra faktiskt.

Här kommer en av många bra låtar de gjort.



Av odden - 12 april 2008 17:47


Hmmm.....


Jag är lite sugen på att lära mig spela gitarr.

Detta har jag iof varit länge. Spenderade större delen av 80-talet med att drömma att man stod på en scen med en Les Paul i händerna och fick fram toner som fick tjejerna att komma på platsen. Men det blev inte så mycket av det. Ja, ingenting faktiskt.


Men på sista tiden har jag känt att det kliat lite i fingrarna. Men målet nu är inte att bli en gitarrgud. Utan bara att kunna klinka lite sköna låtar, för min egen skull. Alltså inte världsherravälde.


Nu ska jag inte gå och köpa en Les Paul, utan en enkel akustisk. Om jag nu gör det här......Vi får se.


Eller vad tycker ni? Ska jag börja lära mig spela gitarr? Droppa en kommentar vettja..

Av odden - 11 april 2008 21:09

Måste bara lägga in en Björn Gustafsson

Av odden - 11 april 2008 20:51


Typ en vecka sedan senaste inlägget....illa..

Kanske inte helt mitt fel. Det är denna j***a dator.


Hatar hatar hatar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Den är fortfarande helt bananaz (man får vara lite försiktig med vad man skriver. Får inte göra den upprörd, för då låser den sig väl igen).


Fin dator :-)


Har varit och ätit våfflor tills jag nästan spydde med min familj. Mycket trevligt. Sorry Em att du missade det. Eftersom vissa inte kom, fanns det gott om våfflor till dig. Vi får bjuda med dig nästa gång istället ;-)


Sen har man jobbat på. Inget speciellt. Var på huvudkontoret i onsdags för utbildning. Som för en gångs skull gav något. Annars brukar det vara en heldags utbildning när det egentligen räcker med en halvtimme.

Man kommer dit trött. De släcker lampan, tänder over-headen (eller vad det heter) och börjar visa diagram. Det är då yours truly somnar. Men det här var både bra och kul. Kan vara för att företaget hyrt in en kille utifrån för att sköta det.


Imorgon ska jag möta morsan i stan. Hon ska köpa ett nytt kamera fodral inför en resa nästa vecka. Så jag tänkte ta henne till ett par kamerabutiker.

Hon har en sån där...........gammal kamera.


Nu tänker ni, gammal kamera. Hmmm...en 4-megapixlare, eller är det ännu mindre.

Nä ni. Jag pratar om en ANALOG kamera. En sån där man stoppar en filmrulle i. Där man inte kan se hur bilden blev förrän man kommer hem, lämnar in filmen och betalat för den. Hel crazy, jag vet.


Jag har länge velat köpa en digital kamera till henne. Så hon kan gå igenom bilderna i datorn, bestämma vilka hon är nöjd med, bränna ner endast de bilderna på en cd och lämna in för framkallning.

Problemet är att hon inte har någon dator.

Nu har jag ingen aning om vad ni tänker. Men jag kan tänka mig att ni har fått en väldigt obehaglig känsla i kroppen. Ni börjar kanske lossa lite på slipsknuten eller börjar vrida lite på er på stolen. Men håll i er....

Hon vill inte ha någon dator. Förstår inte vad hon ska med den till.

JAG VET!!! Det är så man blir mörkrädd.

Men det är min mamma och jag älskar henne....på gott och ont.

Men med tanke på vad jag skrev precis i början av det här inlägget, så kanske jag ska vara tyst :-)


Jag lägger upp en bild på Kevin och Linnea från när vi åt våfflor.


Av odden - 6 april 2008 11:48


Idag är det änligen dax!!!!!!!!!!


Jag har käkat frukost bestående av mackor med keso, tomat och trocomare. Det blev ägg och oboy till också. Sen blev det lite styrketräning och lite mer ägg och en proteinshake.


Men nu är det dax. Nu ska jag till morsan för våfflor med familjen :-)a

Ja, jag vet. Det är typ två veckor sen det var våffeldan. Men vi är lite sena i vår familj. Under tiden har jag sett kunder köpa våffelmix efter våffelmix och jag har varit så avundsjuk. Har väntat på den här dan i typ ett halv år. När jag kommer hem kommer jag antagligen att må mycket illa, som brukar göra. Man äter ju bara en gång om året och man brukar alltid bli mätt mycket fortare än man velat. Så man har tagit ett par till och sen mår man som man förtjänar :-)

Nä, nu orkar jag inte vänta längre, nu sticker jag.


See ya!!

Ovido - Quiz & Flashcards