Alla inlägg under januari 2008

Av odden - 13 januari 2008 19:12


Vaknade upp hos Lotta imorse.

Vi låg och drog oss en stund. Hon led av sin inflammation i nacken. När magarna började kurra så gick jag upp och gjorde lite frukost medans hon tog en varmdusch och mjukade upp nacken. Sedan satt vi soffan en stund innan jag drog vidare till jobbet. Hade inte tänkt vara där så länge, bara göra lite beställningar och åka hem. Men så blir det ju aldrig. Beställningarna var mer komplicerade än vanligt. Det var medlemsveckor och en dator som inte funkade (som vanligt). Behövde även lägga in extrapriserna och tömma pantrummet som såg ut som en lagerplats. Så jag kom inte därifrån förrän klockan fem.

Så jag kom hem runt sex men en pizza i handen å nu ligger jag bara å softar framför tv:n. Hade tänkt träna idag, men nä.....jag orkar nog inte. Har fått så fruktansvärt ont i halsen också. Det både bränner och svider. Ja ja..blir det inte värre så tränar jag imorgon. Nu lägger jag ner för dagen. Lägger mig i soffan och drömmer om en liten kamera. See ya 

Av odden - 13 januari 2008 18:37


Ja, så var man hemma igen. 

Åkte som sagt in till stan igår å mötte upp morsan. Sen bar det iväg till Galleri Kontrast, där det var vernisage på Bonny Håkanssons utställning "yrke soldat". Det var lite dricka, lite snacks och mycket bra bilder. Jag gillar verkligen bilder i svartvitt, å dessa var formidabla. Kul att träffa fotografen också. De hade boken med bilderna till specialpris bara igår, men vad gör det när man inte har några pengar alls=( 


Efter Kontrast gick vi vidare till Stadsmuseét  vid slussen där de visade bilder av Stockholm från 1957. Rätt intressant faktiskt. Man fick se bilder på "plattan" som var helt uppgrävd för byggande av tunnelbanan mellan Gamla stan och T-centralen. Och från boxningstävlingen där Ingmar Johansson försvarar sin EM-titel, utomhus på Johanneshov. Kul.  


Sedan hade jag tänkt åka till Nobelmuseét på stortorget där de skulle ha en utställning med en av mina favoritfotografer; Frank Capra. Men den avslutades tydligen förra helgen...typiskt.

Så vi drog vidare till FotoVideo butiken, där jag tänkte känna lite på och jämföra de två kompaktkameror som jag tänkte köpa. En leica och en Panasonic. De är egentligen samma kamera fast leican kostar tvåtusen mer. Men fan va mycket snyggare den är. Tyvärr hade de inte Panasonic:en inne, så jag kunde bara prova Leican. Den var helt ljuvlig å såååå snygg. Stark vill ha känsla där. Fan va jag vill ha en kompaktis. Är så foto och fotoblogg sugen, men orkar inte springa omkring med min tegelsten till systemkamera hela tiden.  


Efter att ha dreglat på Leican ett tag drog vi vidare till kulturhuset, där vi kollade in Anna Claréns utställning "Holding". Hon har nästan fotograferat i dagboksform med mättade färger och med en nästan tunn mjölkliknande hinna framför bilderna.   


Magen började kurra, så vi gick till ett kafé på Kungsgatan där det blev en Chai Latte och en foccachia med mozzarella och tomat. Fan va gott. Sen hade vi tänkt kolla in en utställning som heter "Light" på Berns hotel och Berzellipark. Men den hade de tagit bort, även om den skulle visas januari ut....synd.

Så vi strosade runt lite för att sedan promenera tillbaka till söder. Där handlade jag mat till mig å Lottis å sen sade jag adjö till mamma. Det var kul att umgås lite.  Sen bar det av till Lotta. Vi åt lite mat, kollade på film med lite morötter å dipp att äta till...gott gott...Det blev en riktigt trevlig kväll....och natt...  


Första bilden är från "Stockholm-1957" utställningen

Andra och tredje bilden är från Anna Claréns utställning "Holding"

De två sista bilderna är från Bonny Håkanssons utställning "Yrke soldat" 

Av odden - 12 januari 2008 10:01


Som sagt...I torsdags när jag hade jobbat mellan 7-21, var jag väldigt trött efteråt. Visste att det skulle bli en grymt jobbig dag igår (fredag). Timman var sen och jag skulle upp klockan 05.30.  Jag låg där i sängen när Lotta ringer nångång efter tolv. Hon hade fått en panikångest attack. Något hon inte fått på flera år. Jag hoppade upp ur sängen, klädde på mig å ringde efter taxi.  


Det var verkligen obehagligt att se henne. Hon bara stod och skakade. Hennes hjärta rusade och när hon får dessa attacker så tror hon att hon ska dö, stackarn. Så jag stod där och höll om och försökte lugna henne. Till slut var hon redo att gå och lägga sig, men hon var ordentligt skakig fortfarande. Vi bestämde att hon skulle gå till vårdcentralen dan efter, så hon kunde kolla upp hjärtrytmen. Fick henne även att inse att hon borde träffa psykologen som hon träffade förr. Hon har det väldigt jobbigt och att hon fick attacken just nu är ingen tillfällighet. 


Iallafall....Det blev inte så mycket sömn där. Något som jag men speciellt hon behövde. Det konstigaste är att jag kände mig inte alls trött under fredagen. Tog det även rätt lugnt på jobbet. Kom fram till att jag hade så mycket att göra, att jag ändå inte skulle hinna med utan behövde åka till jobbet även i helgen, så varför stressa som en idiot. Det är jag ju så ofta ändå;-) 


Orkade tom att träna efter jobbet, det trodde jag inte. Satte mig sedan i soffan och åt lite mat. Då kom tröttheten och jag slumrade till framför tv:n. Jag låg där apatisk i soffan fram till tio ungefär, sen gick jag och la mig.  Vaknade skit trött imorse klockan nio. Sov dåligt inatt.  


Ska äta lite frukost nu tänkte jag. Sen ska jag åka in till stan och kolla in lite fotoutställningar. Galleri Kontrast och Kulturhuset är måsten, sen blir det nog lite andra också. Ska göra detta med morsan faktiskt. Det var länge sedan vi umgicks, så det ska blir trevligt. Tar med mig kameran också för lite gatufoto kanske.

Skulle sedan ha mött upp Lotta efter att hon slutat jobbet. Vi skulle ta en matbit och sedan gå på bio och se Arn-tempelriddaren. Hon messade imorse å sa att hon inte fått sova inatt heller å inte orkade gå på bio. Så jag kommer att åka över till henne, så äter vi och kollar in en film hos henne istället. Kan bli mysigt=) 

Imorgon tänkte jag åka direkt ifrån henne till jobbet för att göra det sista där. Sen blir det softa resten av dan imorgon. Återkommer hit imorgon     See ya. 

Av odden - 10 januari 2008 22:58


Hallå allihopa. Har inte varit här på ett par dagar, har haft mycket att göra. Idag jobbade jag från 7-21. Imorgon ska jag vara på jobbet klockan 7 igen. Fick ett samtal ifrån chefen på jobbet ikväll. Hon kommer inte imorgon, så det blir dubbelt jobb imorgon. Plus att vi kommer att vara en man kort. Så antagligen kommer jag få åka in till jobbet på lördag oxå.


Fan va trött jag är. 05:30 ringer klockan imorgonbitti......trött..... 


Fan va jobbigt det är med Lottis. Kommer att bli sååååå bränd där. Tycker om henne så mycket.....kommer bli så bränd.Fan va jobbigt allting är......hmmmm 


Alright, nu går jag å lägger mig.....see ya 

Av odden - 7 januari 2008 19:27


Så har ännu en måndag förlöpit. Den började dåligt. Hatar att komma till jobbet på måndagar och upptäcka vad helgpersonalen har lyckats fucka upp. De hade lyckats även denna gång.......så tröttsamt.


Sedan alla dessa kunder....man vill ju bara strypa dem långsamt.. Sen fick jag messet jag väntat på. Lotta klarade fystestet. Med inflammation i nacken, magkatarr och flera sömnlösa nätter, lyckades hon klara fystestet till polishögskolan. Hon är så jävla cool!! 


Efter det kändes dagen lite lättare. Efter jobbet körde jag styrketräning i bröst och axlar. Sedan blev det en skön dusch, en powershake och pyttipanna gjord på det sista av julskinkan. Senare i kväll kommer antagligen Lottis ringa för att berätta om sin dag. Fan va jag gillar henne.  Det var nog allt idag.    See ya  

Av odden - 6 januari 2008 20:45


Det här har nog varit en av de skönaste dagar i mitt liv. 


Vaknade runt halv tio efter att ha sovit i typ fjorton timmar. Har inte sovit så länge på kanske tio år. Gick upp å käkade lite frukost. Bestämde mig sedan för att inte åka in till stan, utan ligga i soffan kolla på skidsport. Ta det lugnt och ha en "jag" dag helt enkelt.  Det var det ju helt klart värt för att se Kalla utföra ännu en fantastisk bedrift idag. Så jag låg där å softade å drack lite te å såg hur andra ansträngde sig=) 


Sprang snabbt ner till affären å handlade lite mat, för att sedan återuppta mitt skidtävlingstittande. Eftersom jag även köpt mjölk, så blev det varm choklad till tv:n. Elementet funkar inte i vardagsrummet så det är bara 15-16 grader i rummet. Så det blir tröja och ibland raggsockor på, därför detta varmdrycksdrickande.  


När tävlingarna var slut så tappade jag upp ett bad. Sedan satt jag där i en timme med levande ljus å Norah Jones i högtalarna. Mycket trevligt. Det enda som fattades var en kvinna att dela badkaret med;-) När jag duschat av mig så lagade jag lite mat. Det blev lax i ugn med pesto och pasta. Enkelt och gott. Plus att det blev matlådor. Å nu sitter jag här framför tv:n å softar. Har pratat lite med Lotta som börjar med bra nervös nu inför hennes fystest imorgon. På det hela, en mycket trevlig dag.  Hoppas ni oxå  haft en lika trevlig dag. Skriv gärna å berätta. See ya 

Av odden - 6 januari 2008 14:39


Vill bara ännu en gång säga hur bra Charlotte Kalla är.


Hur förbaskat stolt man blir i sådana här tillfällen. Tjejen är helt fenomenal!!

Bara att se hur alla andra är rädda för henne....sjukt kul=)


"KÄRRINGVÄXELN" - Fan va hon är cool. 

Av odden - 6 januari 2008 13:39


Fortsätter mitt förra inlägg här.. 


Efter att jag kommit hem ifrån Lotta igår, så blev det pizza å tv. Kollade in Tour de ski som jag hade spelat in. När jag ätit upp pizzan la jag mig på soffan och somnade nästan tvärt. Vaknade vid halvtio tiden, då jag gick upp å borstade tänderna. Sedan så la jag mig igen. Sov sedan till halvtio idag, å hur seg som helst. Hade tänkt åka till stan å spana in lite fotoutställningar då detta är mitt intresse. Men jag bestämde mig rätt snabbt för att ligga kvar å följa allt alpint.  


FAN VA KALLA ÄR BRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 


Fick ytterliggare ett mess ifrån Lotta. Hon satt nu på tåget till Falun där hon ska göra fystestet imorgon bitti. Hon har tyvärr fortfarande lika ont i nacken, men nu har hon även fått magkatar av medicinen. Hon har det inte lätt nu den stackarn. Vi får väl se om jag kommer att ligga å messa å prata med Lottis inatt.  


Måste bara säga igen....FAN VA KALLA ÄR BRA!!!!!!!!!!!!!! 


Nu måste jag ut å handla lite käk, sen blir det varm choklad å lite mer skidåkning på tv. Vi hörs....  

Ovido - Quiz & Flashcards